Jump to content
Artboard 1Artboard fwCheckmarkclose-chubbyCombined ShapeexpandExternal-LinkUntitled-3gridlkab-breadcrumb-startinfoUntitled-1listplay-linkplay-sololkab-printikon-sök-lkabTwitterYouTube

Produktionschef till LKAB Wassara i Stockholm

A man in a black work t-shirt and black pants in front of a robotic controlled lathe machine.

LKAB Wassara söker efter en ny Produktionschef, då vår nuvarande planerar att gå i pension. Är du kanske hans efterträdare?!

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som erbjuder hållbara järnmalms-, mineral- och specialprodukter. Vi förser världen med morgondagens resurser och sätter en ny världsstandard för framtidens järn- och stålindustri. LKAB Wassara är en del av Affärsområde Specialprodukter, som levererar strategiska tjänster och produkter som används både inom LKAB:s kärnverksamhet och av externa aktörer – vilket skapar ökad konkurrenskraft för LKAB samtidigt som det skapar värde på andra marknader. Närmare 800 anställda i 11 länder genererar en omsättning om ca 4,5 MDRSEK.

LKAB Wassara levererar spjutspetsteknologi till komplexa borrprojekt världen över. Affärsidén är att erbjuda gruv- och anläggningsindustrin kompletta borrsystem för effektiv och miljövänlig borrning baserade på vår kärnkompetens inom vattendriven borrning. Vi bedriver ett långsiktigt marknads-arbete och har idag kunder i alla världsdelar. Vi vidareutvecklar vår teknik genom ett intensivt FoU-arbete och vi lanserar nya produkter och system som medför unika fördelar till våra kunder. LKAB Wassara är totalt ca 60 medarbetare lokaliserade på huvudkontoret och produktionsanläggningen i Huddinge söder om Stockholm samt Borrtekniskt Centrum i Malmberget och Kiruna.

 

Om tjänsten

På grund av pensionsavgång söker vi nu en Produktionschef till vår anläggning i Huddinge. Då LKAB Wassara befinner sig i en tillväxtfas är det viktigt att du som Produktionschef med inflytande medverkar till att vi hela tiden delar med oss av tankar, synsätt och erfarenheter genom ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och bidrar. Du kommer att leda avdelningen som består av totalt 15 medarbetare varav 8 operatörer. De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att leda gruppen och ansvara för hela produktionsprocessen vilken består av ordermottagning, fakturering, distribution, produktion och inköp. Det innebär således att man ansvarar för en säker och resurseffektiv produktion samt för det övergripande kvalitetsarbetet inom LKAB Wassara.

Tjänsten präglas av variationsrikedom och högt tempo, varvid krav ställs på att snabbt kunna växla mellan och hantera olika typer av perspektiv – från övergripande frågeställningar till brådskande problemlösning på detaljnivå. Du rapporterar till VD och tillhör ledningsgruppen.

 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig med en relevant högskoleutbildning innefattande exempelvis produktion/produktionsekonomi alternativt annan relevant eftergymnasial utbildningsbakgrund. För att ha en rimlig startsträcka i rollen krävs minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet med kunskap/erfarenhet inom produktion, produktionsekonomi och inköp, produktkalkylering samt dokumenterad erfarenhet av att framgångsrikt leda en produktionsavdelning.

Avgörande kompetenser och egenskaper för rollen är:

  • Ett utpräglat intresse för att arbeta nära affärsverksamheten.
    Prestigelös och målfokuserad. Tar sig an både högt och lågt för att leverera och nå målen.
  • Arbetar bra individuellt såväl som tillsammans med övriga Produktionsavdelningen, FoU, Marknad etcetera - relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt, lyssnar och kommunicerar. En engagerad lagspelare.
  • Är självdriven och engagerad – tar ansvar, strukturerar sitt angreppssätt och driver självständigt processerna framåt.
  • Har kompetens inom IT-system, typ MRP-, ERP-system (Vi arbetar i Monitor), kvalitet och arbetsmiljö.
  • Flexibel och kan självständigt planera, prioritera och strukturera bland dina dagliga arbetsuppgifter.
  • Du är analytiskt lagd med ett helikopterperspektiv där det är naturligt för dig att överblicka och förstå produktions- och materialflöden i sin helhet.
  • Då LKAB Wassara är internationellt verksamt kommunicerar du obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.
  • Tjänsten kräver B-körkort.

För vår arbetsgrupp är det viktigt med ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser därför fram emot de nya tankar, idéer och synsätt Du har med dig. För att trivas i rollen förutsätts att du delar våra värderingar Engagemang – Nytänkande – Ansvar. Precis som LKAB i övrigt eftersträvar vi mångfald och en jämn könsfördelning. Då vi idag är en mansdominerad arbetsplats uppmuntrar vi särskilt kvinnliga sökande.

 

Vi erbjuder

LKAB Wassara erbjuder dig en spännande roll inom ett företag i teknikens framkant. Här finns möjligheten att vara med och skapa något nytt och se det hända. Du kan åtnjuta det mindre företagets mer flexibla och snabba sätt att arbeta och samtidigt ta del av den stora koncernens möjligheter. Vi kan erbjuda del i koncernens belöningssystem, förmåner som tandvård, friskvård och andra aktiviteter. LKAB Wassara är ett starkt varumärke med produkter i världsklass och vår borrteknik används inom många branscher så som gruvor, grundläggning, dammar och geoenergi.

 

Övrig information

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 2021-08-29, vänta inte med ansökan då urval sker löpande. Sök via moderbolagets hemsida: HÄR

För mer information om rollen, kontakta VD Jarl Uggla; jarl.uggla@lkab.com 076-786 42 46 alternativt Produktionschef Jarmo Nordman; jarmo.nordman.wassara@lkab.com 070-586 07 10.

Fackliga företrädare:
Ledarna Södra, Annica Kaati ordf. +46 73 085 67 65
SACO Södra, Annika Taavoniku ordf. +46 70 617 95 32
Unionen Södra, Per-Ola Eriksson ordf. +46 70 561 80 76

Inför rekryteringsarbetet har LKAB Wassara tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.