Jump to content
Artboard 1Artboard fwCheckmarkclose-chubbyCombined ShapeexpandExternal-LinkUntitled-3gridlkab-breadcrumb-startinfoUntitled-1listplay-linkplay-sololkab-printikon-sök-lkabTwitterYouTube

Geofysiker till LKAB Wassara

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern som erbjuder hållbara järnmalms-, mineral- och specialprodukter. Vi leder omställningen av järn- och stålindustrin och vår plan är att utveckla koldioxidfria processer och produkter fram till år 2045. Sedan 1890 har vi utvecklats genom unika innovationer och tekniklösningar och drivs framåt av mer än 4 500 medarbetare i 12 länder. LKAB-koncernen omsatte cirka 34 miljarder kronor år 2020. www.lkab.com

 

LKAB Wassara är en del av Affärsområde Specialprodukter och levererar spjutspetsteknologi till komplexa borrprojekt världen över. Affärsidén är att erbjuda gruv- och anläggningsindustrin kompletta borr-system för effektiv och miljövänlig borrning baserade på vår kärnkompetens inom vattendriven borrning. Vi bedriver ett långsiktigt marknadsarbete och har idag kunder i alla världsdelar. Vi vidareutvecklar vår teknik genom ett intensivt FoU-arbete och vi lanserar nya produkter och system som medför unika fördelar till våra kunder. LKAB Wassara är totalt drygt 60 medarbetare lokaliserade på huvudkontoret och produktionsanläggningen i Huddinge söder om Stockholm samt Borrtekniskt Centrum i Malmberget och Kiruna. www.wassara.com

 

Om tjänsten

Vill du vara med på resan när LKAB Wassara tar nästa steg i att utveckla framtidens mät- och borrsystem. Vi befinner oss i en tillväxtfas och behöver nu komplettera Borrtekniskt Center i Malmfälten (Kiruna/Malmberget) med en Geofysiker. Uppdraget är tydligt och innebär att i nära samarbete med Ingenjörer inom FoU, Tekniker, Borrare, Geologer och beställare utveckla och etablera LKAB Wassaras Orefinder-koncept som en utförd tjänst, samt bidra till försäljning och marknadsföring av LKAB Wassaras mätningar, främst mot LKAB. Orefinder-konceptet är ett snabbare och mer kostnadseffektivt komplement till konventionell kärnborrning där man genom en kombination av borrning och mätning kan erbjuda ett helhetskoncept för att besvara frågor kopplat till geologin. Rollen innebär bland annat att:

 

  • Utveckla och etablera LKAB Wassaras Orefinder-koncept som tjänst.
  • Bidra till marknadsföring och etablering av LKAB Wassaras mätningar (främst inom LKAB)
  • Upprätthålla och utveckla kontaktnätverket såväl internt som externt bland beställare och andra intressenter.
  • Tillse att alla tester är korrekt utförda och standardiserade.
  • Utföra inmätningar (Avvikelsemätning och inriktningsmätning) samt sammanställa och återkoppla resultat.
  • Utföra geofysiska mätningar (Orefinder) inkluderat magnetisk susceptibilitet, elektrisk resistivitet, naturlig gamma, magnetometer för magnetit definition, optisk/akustisk loggning.

Rollen innefattar arbete under jord samt kräver B-körkort då den innebär regelbundna resor, främst inom Norrbotten, företrädelsevis Malmfälten Kiruna/Malmberget. Stationeringsort är Malmberget eller Kiruna och du rapporterar du till Sektionschef för Borrtekniskt Center (BTC).

Tjänsten är en Tillsvidareanställning.

 

Dina kvalifikationer

Vi tror att en framgångsrik kandidat i grunden har en relevant högskoleutbildning inom geoteknik, geofysik, geologi alternativt bergmekanik med inriktning mot geofysik eller annan geovetenskaplig utbildning innehållande geofysiska kurser. I övrigt söker vi dig med erfarenhet av:

  • Geofysiska mätningar
  • Mätsystem såsom inmätningsverktyg baserat på gyroteknologi.
  • Kunskaper inom trigonometri, navigeringskoncept som sann magnetisk norr, latitud, azimut, lutning och verktyg som GPS och totalstation.


Det är starkt meriterande om du har tidigare erfarenhet från gruvbranschen, mineralprospektering och borrning samt vana/tidigare erfarenhet av fält- och/eller underjordsarbete. Övriga programmerings- och elektronikkunskaper samt erfarenhet av eller intresse för sälj-/marknadsarbete är ett stort plus.

 

Då vi befinner oss i en tillväxtfas och rollen är utvecklingsorienterad är det viktigt att du är självgående, kan sätta upp mål för dig själv och arbetar strukturerat och fokuserat för att uppnå dem. Flexibilitet, kreativitet och en hög grad av problemlösningsförmåga är avgörande egenskaper samt att du tar ansvar för ditt angreppssätt. I övrigt har du lätt för att samarbeta med olika typer av människor och professioner samt kommunicerar dels genom att lyssna till motparten, dels genom att uttrycka dig tydligt, enkelt och engagerat på såväl svenska som engelska.

 

För vår arbetsgrupp är det viktigt med ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna. Vi ser ett stort värde i att alla, oavsett bakgrund, bidrar genom att dela med sig av tankar, synsätt och erfarenheter och är övertygade om att mångfald och en jämn könsfördelning bidrar till vår framgång.

 

Vi erbjuder

En spännande roll med stort inflytande inom ett dynamiskt och växande företag i teknikens framkant. LKAB Wassara ett starkt varumärke med produkter i världsklass och vår borrteknik används inom många branscher så som gruvor, grundläggning, dammar och geoenergi. Här finns möjligheten att vara med och skapa något nytt och se det hända. Du kan åtnjuta det mindre företagets mer flexibla och snabba sätt att arbeta och samtidigt ta del av den stora koncernens möjligheter. Vi erbjuder del i koncernens belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter lokalt, samt andra aktiviteter inom LKAB:s föreningar inom ex friluftsliv eller konst.

 

Övrig information

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 2022-09-30, vänta inte med ansökan då urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut.

Ansök via länken HÄR (tar dig vidare till LKABs ansökningsprotal)

För mer information om tjänsten kontakta Sektionschef BTC Thomas Wieslander thomas.wieslander.wassara@lkab.com +46 70 359 20 90 alt. Sektionschef Utvecklingsavdelningen Mikael Forslund mikael.forslund.wassara@lkab.com +46 76 798 84 10.

 

Fackliga kontakter:

Unionen Norra – Sakari Alanko, 0980-72508
Unionen Södra – Per Ola Eriksson, 0920-38076
SACO Södra – Annika Taavoniku, 0970-79532
Ledarna Södra – Annica Kaati 0970-76765