Jump to content
Artboard 1Artboard fwCheckmarkclose-chubbyCombined ShapeexpandExternal-LinkUntitled-3gridlkab-breadcrumb-startinfoUntitled-1listplay-linkplay-sololkab-printikon-sök-lkabTwitterYouTube
Two people sitting in a meetingroom

LKAB Wassara erbjuder rätt person en ledande roll i en dynamisk och växande organisation som är i teknikens framkant. Här finns möjligheten att vara med och skapa något nytt och se det hända! Du kommer bland annat att ansvara för företagets övergripande marknads- och försäljningsstrategi, försäljningsbudget, marknadsföringsplan och produktlanseringar. Låter detta intressant – välkommen med din ansökan!

 

Om företaget / verksamheten

LKAB Wassara levererar spjutspetsteknologi till komplexa borrprojekt världen över. Affärsidén är att erbjuda gruv- och anläggningsindustrin kompletta borrsystem för effektiv och miljövänlig borrning baserade på vår kärnkompetens inom vattendriven borrning. Vi bedriver ett långsiktigt marknads-arbete och har idag kunder i alla världsdelar. Vi vidareutvecklar vår teknik genom ett intensivt FoU-arbete och vi lanserar nya produkter och system som medför unika fördelar till våra kunder.

 

Om tjänsten

Som Marknadschef rapporterar du till VD och tillhör ledningsgruppen. Du kommer att leda avdelningen som i dagsläget består av 5 personer. Som en del av ledningen av företaget är strategi och verksamhetsstyrning en del av det dagliga arbetet. I marknadschefsrollen ansvarar du för företagets övergripande Marknads-och försäljningsstrategi vilket bland annat innebära ansvar för försäljningsbudget, marknadsföringsplan, produktlanseringar och att säkerställa en effektiv marknad och säljprocess i samklang med företagets övriga funktioner. Vidare innefattar ansvarsområdet i huvudsak:  

  • Ansvara för utveckling, försäljningsvolym och lönsamhet av Produkt och tjänsteportfölj.
  • Utveckla affärsmöjligheter, kundrelationer och säljkanaler som skapar förutsättningar att nå våra tillväxtmål och övriga verksamhetsmål.
  • Ansvara för framtagande av marknadsplaner för bolaget och länderna, samt sammanställa budget för marknadsaktiviteter.
  • Utveckla eftermarknad och kundsupport
  • Utveckling och samordning av den interna och extern marknadskommunikationen
  • Kontinuerligt övervaka och analysera marknadsaktiviteter och lönsamhet i försäljningskanalerna.
  • Tjänsten innebär ca 20–40 resdagar per år.

Dina kvalifikationer

Personen vi söker har en relevant teknisk högskoleutbildning och minst 5 års arbetslivserfarenhet med dokumenterad kunskap/erfarenhet av att framgångsrikt leda och utveckla affärer på en internationell marknad. Branscherfarenhet från anläggnings- eller gruvindustri är meriterande liksom erfarenhet av CRM-system, ERP-system, kvalitet och arbetsmiljöarbete. Vi ser att en framgångsrik kandidat kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska i både tal och skrift.

Vi befinner oss i en tillväxtfas där initiativförmåga och ett starkt intresse av att utveckla affären är viktiga egenskaper. Som person har du sälj i dig, tar ansvar för ditt angreppssätt och driver processerna självständigt och strukturerat med en förmåga att få saker att hända. Eftersom vi är ett bolag i tillväxt tror vi att du trivs bäst när du får växla mellan strategiskt tänk och operativa uppgifter.

Som Marknadschef är du prestigelös och målfokuserad och tar dig an både högt och lågt för att leverera och nå målen. Du värnar om laganda och har lätt för att samarbeta och relatera till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt. Du är en god kommunikatör och lyssnare som engagerar och inspirerar såväl dina medarbetare som externa kontakter. Det är en självklarhet att du delar LKAB:s värdegrund Engagerad – Nytänkande – Ansvar.

 

Vi erbjuder

Vi erbjuder rätt person en ledande roll i en dynamisk och växande organisation som är i teknikens framkant. Här finns möjligheten att vara med och skapa något nytt och se det hända! Du kan åtnjuta det mindre företagets flexibla och snabba sätt att arbeta och samtidigt ta del av den stora koncernens möjligheter. LKAB Wassara är ett starkt varumärke med produkter i världsklass och vår borrteknik används inom många branscher så som gruvor, grundläggning, dammar och geoenergi.

 

Övrig information

Organisation: Tjänsten rapporterar till VD

Placering: Huddinge, Stockholm

Anställningsform: Tillsvidareanställning

 

Ansökan

Välkommen med ansökan via vårt moderbolags hemsida [ANSÖK HÄR] innehållande CV och personligt brev senast 2020-08-28.

 

För mer information om rollen, kontakta VD Peter Söderman på peter.soderman.wassara@lkab.com. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR Business Partner Joakim Särkijärvi på joakim.sarkijarvi@lkab.com