Jump to content
Artboard 1Artboard fwCheckmarkclose-chubbyCombined ShapeexpandExternal-LinkUntitled-3gridlkab-breadcrumb-startinfoUntitled-1listplay-linkplay-sololkab-printikon-sök-lkabTwitterYouTube

Produktionschef till LKAB Wassara i Kiruna

Three miners talking and laughing, standing in the mine in front of a drill rig.

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som erbjuder hållbara järnmalms-, mineral- och specialprodukter. Vi förser världen med morgondagens resurser och sätter en ny världsstandard för framtidens järn- och stålindustri. LKAB Wassara är en del av Affärsområde Specialprodukter, som levererar strategiska tjänster och produkter som används både inom LKAB:s kärnverksamhet och av externa aktörer – vilket skapar ökad konkurrenskraft för LKAB samtidigt som det skapar värde på andra marknader. Närmare 800 anställda i 11 länder genererar en omsättning om ca 4,5 MDRSEK.

LKAB Wassara levererar spjutspetsteknologi till komplexa borrprojekt världen över. Affärsidén är att erbjuda gruv- och anläggningsindustrin kompletta borrsystem för effektiv och miljövänlig borrning baserade på vår kärnkompetens inom vattendriven borrning. Vi bedriver ett långsiktigt marknadsarbete och har idag kunder i alla världsdelar. Vi vidareutvecklar vår teknik genom ett intensivt FoU-arbete och vi lanserar nya produkter och system som medför unika fördelar till våra kunder. LKAB Wassara är totalt ca 60 medarbetare lokaliserade på huvudkontoret och produktionsanläggningen i Huddinge söder om Stockholm samt Borrtekniskt Centrum i Malmberget och Kiruna.

 

Om tjänsten

Vi söker vi nu en Produktionschef för LKAB Wassaras och Borrtekniskt Centers verksamhet i Kiruna. I rollen som Produktionschef kommer du att leda verksamheten som i dagsläget består av 9 borrare lokaliserade i Kiruna. Vidare innefattar ansvarsområdet i huvudsak att:

  • Vara LKAB Wassaras kontaktperson i Kiruna mot LKAB, andra kunder och leverantörer.
  • Stöd till marknadsavdelningen vid offertgivning.
  • Tekniskt stöd till återförsäljare/kunder/intern personal.
  • Utbilda återförsäljare/kunder/intern personal beträffande gällande Produktprogram, olika borrsystem, applikationer etc.
  • Ansvara för besök av återförsäljare/kunder/intern personal i Kiruna.
  • Vid behov stödja inköp vid upphandling av underleverantörsprodukter.
  • Resor i tjänsten kan förekomma.

 

Dina kvalifikationer

Du har en teknisk utbildning eller annan erfarenhet som kan likställas med kompetenskraven för tjänsten. Vi ser gärna att du har relevant erfarenhet inom borrning och arbete under jord. Tjänsten kräver B-körkort och god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift.

Vi söker dig som är strukturerad, har ett stort tekniskt intresse, god samarbets- och initiativförmåga samt aktivt vill delta i de projekt som Wassara driver eller är delaktiga i.

Som person är du en produktions- och målinriktad problemlösare med fokus på verksamhetens framdrift. För dig är det naturligt att samarbeta samt bygga och förvalta goda relationer med såväl medarbetare som kunder.

Du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt, lyssnar och kommunicerar. En engagerad lagspelare.

Som ledare är du positiv, öppen och stödjande vilket innebär att du genom initiativförmåga, engagemang och ett coachande förhållningssätt skapar förtroende, ger befogenheter och agerar proaktivt och direkt.

För vår arbetsgrupp är det viktigt med ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser därför fram emot de nya tankar, idéer och synsätt Du har med dig. För att trivas i rollen förutsätts att du delar våra värderingar Engagemang – Nytänkande – Ansvar.Vi erbjuder

Vi erbjuder rätt person en ledande roll i en dynamisk och växande organisation som är i teknikens framkant. Här finns möjligheten att vara med och skapa något nytt och se det hända! Du kan åtnjuta det mindre företagets flexibla och snabba sätt att arbeta och samtidigt ta del av den stora koncernens möjligheter.

Vi erbjuder del i koncernens belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter lokalt, samt andra aktiviteter inom LKAB:s föreningar inom ex friluftsliv eller konst.

I övrigt är LKAB Wassara ett starkt varumärke med produkter i världsklass och vår borrteknik används inom många branscher så som gruvor, grundläggning, dammar och geoenergi.

 

 

Övrig information

För mer information om tjänsten kontakta Chef BTC Lars Öderyd lars.oderyd.wassara@lkab.com 070–3196018.

Välkommen in med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 2022-01-31. Intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan. Ansök via vårt moderbolags hemsida. Ansök HÄR

Inför rekryteringsarbetet har LKAB Wassara tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga kontakter:
Unionen Kiruna/Svappavaara: Sakari Alanko, 0980-725 08
Akademikerföreningen Kiruna/Svappavaara: Björn Åström 0980-72903
Ledarna Kiruna/Svappavaara: Ingegerd Kyrö 0980-710 50