Jump to content
Artboard 1Artboard fwCheckmarkclose-chubbyCombined ShapeexpandExternal-LinkUntitled-3gridlkab-breadcrumb-startinfoUntitled-1listplay-linkplay-sololkab-printikon-sök-lkabTwitterYouTube

Affärsområdesansvarig teknisk säljare med kunskaper inom Inmätning/Gyro till LKAB Wassara, Stockholm

Two men talking with each other about a new navigation system for drilling analysis, at an exhibition stand at Geofluid 2021 in Italy.

LKAB Wassara behöver komplettera sin marknadsavdelningen med en tekniskt kunnig Business Area Manager. Tjänsten innebär bland annat marknadsplanering och konkurrentanalyser samt att identifiera och utveckla kundrelationer, främst i Europa.

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som erbjuder hållbara järnmalms-, mineral- och specialprodukter. Vi förser världen med morgondagens resurser och sätter en ny världsstandard för framtidens järn- och stålindustri. Närmare 800 anställda i 11 länder genererar en omsättning om ca 4,5 MDRSEK. LKAB Wassara är en del av Affärsområde Specialprodukter, som levererar strategiska tjänster och produkter som används både inom LKAB:s kärnverksamhet och av externa aktörer – vilket skapar ökad konkurrenskraft för LKAB samtidigt som det skapar värde på andra marknader.

LKAB Wassara levererar spjutspetsteknologi till komplexa borrprojekt världen över. Affärsidén är att erbjuda gruv- och anläggningsindustrin kompletta borrsystem för effektiv och miljövänlig borrning baserade på vår kärnkompetens inom vattendriven borrning. Vi bedriver ett långsiktigt marknadsarbete och har idag kunder i alla världsdelar. Vi vidareutvecklar vår teknik genom ett intensivt FoU-arbete och vi lanserar nya produkter och system som medför unika fördelar till våra kunder. LKAB Wassara är totalt ca 60 medarbetare lokaliserade på huvudkontoret och produktionsanläggningen i Huddinge söder om Stockholm samt Borrtekniskt Centrum i Malmberget och Kiruna.

 

Om tjänsten

LKAB Wassara befinner sig i en tillväxtfas och behöver nu komplettera Marknadsavdelningen med en Business Area Manager. I rollen rapporterar du till VD och deltar aktivt i arbetet med marknadsplanering och konkurrentanalyser samt att identifiera och utveckla långsiktiga kundrelationer på en internationell marknad, främst i Europa. I kombination med ett tydligt uppdrag, stöttande chefer och kollegor så bidrar du till utvecklingen och att målen uppfylls. Vidare innefattar ansvarsområdet i huvudsak att:

  • Löpande identifiera och kvantifiera marknadspotential inom olika segment och målgrupperingar.
  • Proaktivt driva försäljningen av inmätningssystem och relaterade produkter för varierande applikationer.
  • Bedriva utbildning av befintliga samt nya kunder.
  • Löpande följa marknadens behov/utveckling/trender och utifrån det föreslå produktutvecklingsbehov.

Tjänsten kräver B-körkort samt innebär regelbundna resor, främst inom Europa. Stationeringsort är Huddinge/Stockholm.

 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig med minst 5 års dokumenterad erfarenhet av teknisk internationell försäljning och kunskaper inom mätsystem, inmätning verktyg såsom gyro, EMS, etcetera. Gedigen kunskap om trigonometri, navigeringskoncepter som sann magnetisk norr, latitud, azimut, lutning och verktyg som GPS och totalstation behövs. Du är tekniskt/mekaniskt orienterad och kunskaper inom ekonomi/marknadsföring är meriterande. Då vi befinner oss i en tillväxtfas är initiativförmåga, att få saker att hända och ett starkt intresse av att utveckla affären avgörande egenskaper. Kort sagt, du har sälj i dig. I övrigt arbetar du strukturerat, är en förtroendeingivande och van förhandlare som tar ansvar för ditt angreppssätt. Tjänsten kräver B-körkort och att du kommunicerar flytande på svenska och engelska, både tal och skrift. Andra europeiska språk är meriterande. Fullständig gymnasieutbildning är ett krav och eftergymnasial utbildning med teknisk inriktning är starkt meriterande.

För vår arbetsgrupp är det viktigt med ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och bidrar genom att dela med sig av tankar, synsätt och erfarenheter. För att trivas i rollen förutsätts att du delar våra värderingar Engagemang – Nytänkande – Ansvar. Precis som LKAB i övrigt eftersträvar vi mångfald och en jämn könsfördelning. Då vi idag är en mansdominerad arbetsplats uppmuntrar vi särskilt kvinnliga sökande.

 

Vi erbjuder

LKAB Wassara erbjuder dig en spännande roll inom ett företag i teknikens framkant. Här finns möjligheten att vara med och skapa något nytt och se det hända. Du kan åtnjuta det mindre företagets mer flexibla och snabba sätt att arbeta och samtidigt ta del av den stora koncernens möjligheter. Vi kan erbjuda del i koncernens belöningssystem, förmåner som tandvård, friskvård och andra aktiviteter. LKAB Wassara är ett starkt varumärke med produkter i världsklass och vår borrteknik används inom många branscher såsom gruvor, grundläggning, dammar och geoenergi.

 

Övrig information

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 2022-01-31, vänta inte med ansökan då urval sker löpande. För mer information om tjänsten kontakta VD Jarl Uggla jarl.uggla@lkab.com 076–7864246.

 

Klicka HÄR för att ansöka, via moderbolagets hemsida.

 

Fackliga kontakter:
Unionen Södra: Per-Ola Eriksson, 0920- 380 76
SACO Södra: Annika Taavoniku 0970- 795 32
Ledarna Södra: Annica Kaati 0970-767 65

 

Inför rekryteringsarbetet har LKAB Wassara tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.