Jump to content
Artboard 1Artboard fwCheckmarkclose-chubbyCombined ShapeexpandExternal-LinkUntitled-3gridlkab-breadcrumb-startinfoUntitled-1listplay-linkplay-sololkab-printikon-sök-lkabTwitterYouTube

Utvecklingsingenjör inom mekanik/mekatronik till LKAB Wassara i Huddinge

 

LKAB Wassara växer och söker nu en Utvecklingsingenjör inom mekanik/mekatronik till Forskning & Utvecklingsavdelningen. Med placering i Huddinge, strax söder om Stockholm, men med hela världen i åtanke utvecklar LKAB Wassaras utvecklingsavdelning vattendrivna borrtekniska lösningar som ligger i absolut framkant inom branschen. I rollen som Utvecklingsingenjör rapporterar du till chef för utvecklingsavdelningen. Du blir en del av ett nytänkande, kreativt och lösningsorienterat team som bedriver utvecklingsarbete från tidig teknikutveckling till färdig produkt.

I det vardagliga arbetet har du ett tätt samarbete med såväl interna som externa samarbetspartners. De huvudsakliga arbetsuppgifterna innebär utveckling av tekniska lösningar för system inom borrning bestående av mekanik, elektronik och mjukvara med vattendrivna sänkborrhammare som grund. I utvecklingsportföljen finns även kringliggande system så som produkter för borroptimering och inmätning av borrhålens avvikelse.

LKAB Wassaras kunder finns över hela världen och våra innovationer riktar sig till att lösa deras behov och utmaningar oavsett var i världen de befinner sig. Ditt uppdrag är att konstruera och utveckla optimerade kundlösningar inom de olika applikationsområden som företaget prioriterar. Som utvecklingsingenjör inom mekatronik är du ofta spindeln i nätet i samarbete med specialister inom mekanik, elektronik och programmering i utvecklingen av bättre och smartare tekniska lösningar.

Dina kvalifikationer

Vi tror att en framgångsrik kandidat har en Civilingenjörsutbildning inom mekatronik eller mekanik. Flera års erfarenhet av utveckling inom mekaniska eller mekatroniska tillämpningar för borrning eller erfarenhet av flödesmekanik samt mekatroniska lösningar inom andra tillämpningar är mycket meriterande. I övrigt är du van att kommunicera obehindrat på såväl svenska som engelska i både tal och skrift. Du är nyfiken, kreativ och van att arbeta under stort eget ansvar tack vare eget driv och resultatfokus. Arbetet ställer krav på struktur och självledarskap vilka är personliga egenskaper vi särskilt värdesätter vid denna rekrytering. Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna. Resor förekommer för att närvara vid utvärdering av framtagna tekniska lösningar. B-körkort är ett krav.

För vår arbetsgrupp är det viktigt med ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser därför fram emot de nya tankar, idéer och synsätt Du har med dig. För att trivas i rollen förutsätts att du delar vårt engagemang, nytänkande och att det är naturligt för dig att ta stort ansvar för ditt angreppssätt.

Vi erbjuder

Vi erbjuder rätt person en roll i en dynamisk och växande organisation som är i teknikens framkant. Här finns möjligheten att vara med och skapa något nytt och se det hända! Du kan åtnjuta det mindre företagets flexibla och snabba sätt att arbeta och samtidigt ta del av den stora koncernens möjligheter. Vi erbjuder del i koncernens belöningssystem, förmåner som studiestöd, tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter lokalt. I övrigt är LKAB Wassara ett starkt varumärke med produkter i världsklass och vår borrteknik används inom många branscher så som gruvor, grundläggning, dammar och geoenergi.

Övrig information

För mer information om tjänsten kontakta Utvecklingschef: Mikael Forslund mikael.forslund.wassara@lkab.com alt. 076-798 84 10.

Välkommen in med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 2023-06-11.

Intervjuer och urval sker löpande så vänligen vänta inte med din ansökan.

Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga kontakter

Unionen Södra – Per Ola Eriksson, 0920-38076
SACO Södra – Annika Taavoniku, 0970-79532
Ledarna Södra – Annica Kaati, 0970-76765

Om företaget / verksamheten

LKAB Wassara levererar spjutspetsteknologi till komplexa borrprojekt världen över. Affärsidén är att erbjuda gruv- och anläggningsindustrin kompletta borrsystem för effektiv och miljövänlig borrning baserade på vår kärnkompetens inom vattendriven borrning. Vi bedriver ett långsiktigt marknadsarbete och har idag kunder i alla världsdelar. Vidareutveckling av vår teknik sker genom ett intensivt utvecklingsarbete och vi lanserar nya produkter och system som medför unika fördelar till våra kunder. Vårt huvudkontor bestående av marknad, utveckling och produktionsavdelning är beläget i Huddinge, söder om Stockholm. Den fjärde delen inom bolaget är Borrtekniskt center (BTC) i Malmberget och Kiruna. Här testas och vidareutvecklas produkter i gruvmiljö. På BTC repareras borrhammare. Här utförs även entreprenadborrning i underjordgruvorna åt LKAB. LKAB Wassara har idag 75 anställda och omsätter cirka 166 MSEK.

LKAB Wassara är en del av Affärsområde Specialprodukter, som levererar strategiska tjänster och produkter som används både inom LKAB:s kärnverksamhet och av externa aktörer – vilket skapar ökad konkurrenskraft för LKAB samtidigt som det skapar värde på andra marknader.

Vi erbjuder

Vår unika verksamhet kräver anställda med unik kunskap. Oavsett tjänst hjälper och stöttar vi varandra – över avdelnings- och organisationsgränser – inom hela koncernen. Det är viktigt för oss att du vill bidra till den varma och inkluderande kultur som ligger till grund för vår framgång. Vi drivs alla av ett starkt engagemang och vill skapa värde för våra kunder. Vi gillar utmaningar och välkomnar nya idéer. Vi bygger förtroende genom att ta ansvar och hos oss kommer alltid säkerheten först. Våra värderingar är alltså engagemang, innovation och ansvar. Förutom att bli en del av vår breda organisation med gott om möjligheter till utbildning och utveckling i ditt dagliga arbete erbjuder vi alla medarbetare ett attraktivt utbud av förmåner.

På LKAB värdesätter och strävar vi efter mångfald och en jämn könsfördelning inom avdelningarna. Ansök genom att klicka på länken längst ner, den tar dig vidare till moderbolagets hemsida.

Bifoga ett personligt brev och ditt CV. Intervjuer och urval sker löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Vi ser fram emot att höra från dig!

Ansök via denna länk: https://lkab.com/jobba-med-oss/lediga-jobb

Inför rekryteringen har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undviker all kontakt från mediemarknadsförare, rekryteringssajter och liknande.